Forum dziewczyn chcących wydać walkę stereotypom, przebić szklany sufit i jeszcze IM pokazać!
Szefowa
Jutro idę założyć firmę. Będę tu relacjonować przebieg, może się komuś to przyda...
Szefowa
powodzenia
Szefowa
Monika, trzymam kciuki!!!
Szefowa
Pozdrawiam i też trzymam kciuki! Ja nadal będę szukać dofinansowania.
Szefowa
Już jest pierwsza kłoda (kłodka raczej) - od stycznia obowiązują TROCHĘ INNE opisy PKD. Więc nawet do tego mój BP sie nie przyda...
Szefowa
Mnie przydadzą się Twoje spostrzeżenia, w przyszłym miesiącu też będę rejestrować firmę.
M.
Szefowa
Kwitancję już mam - znaczy zarejestrowałam firmę. W tym samym urzędzie znalazłam druk na REGON i powiedziano mi, że mogę go wypełnić i zostawić u nich, a ono prześlą do Urzędu Statystycznego. Nie mieli tylko dodatkowego druku tzw. RG-RD dla tych, którzy mają więcej działalności niż 3 (ja miałam 5, wiec musiałam pójść do domu, wydrukować ze strony GUS, wypełnić i przynieść z powrotem). Potem okazało się, że jak jest 2-3 wiecej, to można "wepchnąć" w te trzy rubryczki na druku podstawowym.
W poniedziałek jadę do Urzedu Skarbowego po NIP.
Szefowa
no to mam już REGON i rejestrację. Jeszcze NIP i ZUS.... Brzmi ekscytująco...
Szefowa
Monika Betley napisał:
Kwitancję już mam - znaczy zarejestrowałam firmę. W tym samym urzędzie znalazłam druk na REGON i powiedziano mi, że mogę go wypełnić i zostawić u nich, a ono prześlą do Urzędu Statystycznego. Nie mieli tylko dodatkowego druku tzw. RG-RD dla tych, którzy mają więcej działalności niż 3 (ja miałam 5, wiec musiałam pójść do domu, wydrukować ze strony GUS, wypełnić i przynieść z powrotem). Potem okazało się, że jak jest 2-3 wiecej, to można "wepchnąć" w te trzy rubryczki na druku podstawowym.
W poniedziałek jadę do Urzedu Skarbowego po NIP.
Okazało się, że panienka mnie źle poinformowała i najpierw trzeba wyrobić REGON.
Szefowa
Muszę to sobie poukładać w punktach: gdzie najpierw, a gdzie potem i z czym mam iść, bo z tego, co mówili na kursie, to już nie pamiętam. M.