Forum dziewczyn chcących wydać walkę stereotypom, przebić szklany sufit i jeszcze IM pokazać!
Szefowa
Witam
grupa 013 wniosek złożony w grudniu
nieoficjalna odmowa
Szefowa
cześć!
czy my dostaniemy na piśmie odmowę? czy odpowiadają pisemnie tylko po przyznaniu grantu?
Szefowa
z tego co wiem powinnyśmy wszystkie dostać pisma na dodatek z uzasadnieniem odmowy i powinno tam sie znaleźć info o trybie odwołania, punktacja itp
każdy taki projekt ma około 5-10% wartości projektu przeznaczoną na pulę zarezerwowaną na odwołania
ale w związku z tym ze kig wprzytykał kasę na granty przyznając w pierwszych grupach ponad limit a zostało mu tylko na szkolenia - być może i na odwołania kasa wyparowała
Szefowa
ciekawe, kiedy raczy coś przyjść...
Szefowa
tez sie nad tym zastanawiam bo do czasu otrzymania pisma wstrzymałam się z rejestracja działalności bo jeśli będę sie chciała dowoływać to niestety nadal nie można postawić na swoim
Szefowa
Obawiam się, ze chyba żadnej drogi odwoławczej nie przewidziano...
Szefowa
Ola Zawodniak przysłała mi odpowiedź z BIT-u na swoje zapytania (to było 14. 02.):
Pani wniosek mógł być odrzucony, bądź znaleźć się na liście rezerwowej, ale o tym najwcześniej zostaniemy powiadomieni za ok. tydzień, gdy dotrze do nas oficjalne pismo z Krajowej Izby Gospodarczej. Jak tylko będziemy mieli jakąkolwiek informację, przekażę ją do Pani mailowo.
Przypominam jednak, że przyznawanie grantów odbywa się na zasadzie konkursu. Liczba wniosków, jakie napłynęły do KIGu z różnych ośrodków szkoleniowych w ostatnim okresie projektu, znacznie przewyższyła zaplanowaną pulę środków do rozdysponowania, w związku z tym granty zostały przyznane najlepszym pomysłom i najlepiej napisanym wnioskom. Organem decydującym w tej kwestii jest tylko i wyłącznie Krajowa Izba Gospodarcza.
Uzasadnienie decyzji KIG znajdować się będzie w ww korespondencji. Na chwilę obecną nie posiadam więcej informacji. Może się Pani w tej kwestii kontaktować z KIG.